Djeca, mladi i Aikido

Što je aikido za djecu?

Aikido za djecu je japanska borilačka vještina koja promiče nenasilje, samosvijest i samopuzdanje, duh i zdravlje kao najviše životne prioritete. To je vještina koja potiče dijete nenasilnom umijeću rješavanja sukoba u svakodnevnom životu. U njoj nema selekcije djece ni natjecanja, nema pobjednika i nema gubitnika. Kroz vježbanje dijete uči kako se kvalitetnije odnositi prema obitelji, prijateljima, životinjama i prirodi što ga okružuje. Aikido uči kako  riješiti agresivne situacije i primjeniti aikido načela a da se ne povrijedi nikoga i ujedno zaštiti sebe i druge. Dijete ne treba posjedovati građu sportskog tipa niti imati predispozicije za atletičara ili gimnastičara da bi trenirao Aikido. Aikido načela stvaraju na treningu prijateljsko okruženje u kojem dijete osjeća harmoniju jedinstva i zajedništva, upoznaje raznolikosti u grupi i time se socijalizira u društvu.

Što aikido uči?

Aikido uči disciplini, poštovanju prema drugima, mirnoći i koncentraciji u izvršavanju svakodnevnih radnih zadataka, lakšem praćenju školskih aktivnosti, jednostavnosti i kreativnosti. Aikido razvija tijelo djeteta, pravilno držanje, fleksibilnost, ispravno sjedenje, disanje i specifičnu koordinaciju, agilnost, brzinu, stabilnost uma, duha i tijela. Treningom se također omogućuje pravilno raspoređivanje mišićne mase što je vrlo bitno za rast djeteta. Aikido trening NE sadrži ozljeđivanje djece u bilo kojem smislu.

Svakog prvog Ponedjeljka u mjesecu imamo sat aikida DJECA I RODITELJI. Na treningu svako dijete vježba sa svojim roditeljem. Svi zainteresirani roditelji koji žele upisati dijete u aikido školu molimo da posjete naše prostorije i pošalju svoj upit na mail ili nas jednostavno nazovite. Minimalna dob za upis djeteta u aikido školu je 6,5 godina, odnosno početak 1.razreda osnovne škole. Upisi se vrše tokom cijele godine. Bez obzira da li je početnik ili je već dijete vježbalo neku drugu vještinu može se odmah priključiti treningu. Za početak potrebna je ugodna odjeća za vježbanje (trenirka), vježba se bos ili u bijelim čarapama radi higijene. Svu ostalu opremu djeca imaju omogućenu u našim prostrijama. Molimo vas da se prije vašeg dolaska obavezno najavite na tel +385 91 880 66 22 ili na mail vedraikido@gmail.com. Dobrodošli!