Kokoro no budo Savudrija 2016

Prvi ljetni seminar Kokoro no budo – istraživanja pojma “kokoro” u japanskom budou – odnosa s partnerom u borilačkim vještinama kao vrhunskog oblika komunikacije u kojem su um i tijelo sjedinjeni.

Inspirirani dugogodišnjim iskustvom i ljubavlju prema borilačkim vještinama odlučili smo ujediniti snage i kroz dvije japanske vještine odnosno različite stilove iste vještine istražiti načine komunikacije kroz percepciju tijela u kretanju, tj. kroz “kokoro” trening.

Ovog smo ljeta od 1. do 7. srpnja u kampu Veli Jože u predivnoj Savudriji trenirali ki aikido, iwama takemusu aikido i nanbudo, u našem dojou ili na otvorenom vodili su instruktori Marijan Kudrna, Leo Rafolt, Zoran Marić i Vedran Rakinić. Dan smo započinjali jogom ili ki nanbu taiso vježbama u 6:00, nastavljali jutarnjim treningom u 9:00 nakon doručka u kantini uz more, kupali se, uživali opet u večernjem treningu te obavezno partijali :) Kamp je na tjedan dana postao međunarodno okupljalište aikidoka i nanbudoka iz Slovenije, Crne Gore, Norveške i Škotske, a treninge na otvorenom su radoznalo pratili i prolaznici :) Proslavili smo i rođendan jednog od instruktora tradicionalnim japanskim napadom na lubenicu koju smo kasnije s užitkom pojeli.

Ovaj ljetni seminar ćemo dugo pamtiti po vrhunskim treninzima odličnih instruktora, koji su nas, iako se bavimo različitim vještinama, povezali i potakli u još boljem razumijevanju vlastite vještine. Nikako nećemo zaboraviti ni druženje s divnim ljudima koje se radujemo vidjeti i sljedeće godine. Ljubav prema borilačkim vještinama je ono što nas je povezalo, a naše istraživanje tu nikako ne staje. Putujemo dalje u nepresušne dubine budoa, slobodno nam se pridružite…

Za sve informacije o Kokoro no budo 2017. obratite se na vedraikido@gmail.com ili nas pratite na facebook stranici Budo Savudrija.