Ryuji Shirakawa Shihan

 

Ryuji Shirakawa rođen je 04.09.1980. godine. 1995. u dobi od 15 godina započeo je svoj Aikido trening pod nadzorom oca Katsutoshi Shirakawe Shihana 7. DAN. kao inspiracija i učitelj koji je utjecao na Ryujija od samog početka pa sve do sada.

Ryuji Senseia Aikido je privukao zato što je vjerovao da je izučavanje Budoa njegov životni put. Pod očevim budnim okom polako je rastao i sazrijevao tijekom godina. Ryuji je živio u Kobayashi’s doju kao uchideshi, živio je u Calgary Aikikai u Kanadi i dalje kako bi proširio znanje i iskustvo otac ga je poslao u Njemačku gdje je učio kod Shihana Asaia i tamo je napredovao i nagrađen je zvanjem 5. DAN. 

Trenutno Ryuji Sensei podučava u dvije glavne škole u Sendaiju, pokrajina Myiagi., kao i u brojnim okolnim dojoima. Ryuji se često može vidjeti na različitim demonstracijama diljem svijeta (npr. All-Japan Aikido Demonstrations…), te je bio predstavnik Japana na World Combat Games u Rusiji.

Poznat je po izrazito tečnom i čistom Aikidu, te priznat kao izvrstan učitelj. Trenutno spada u ponajbolje Aikido majstore današnjice i u sam vrh svjetskog Aikida. Ryuji je sada 6. Dan Aikido Aikikai, status Shihana, on je Dojocho (glavni) i instruktor Aikido Shinbu Rensei Juku sa preko 400 studenata u gradu Sendai u Japanu.

Ryuji Shirakawa je poznat po tečnom, dinamičnom, inovativnom i jasnom aikido stilu. Što više promatraš njegovo umiječe to ti se više sviđa ono što radi. Iz tog razloga vodi puno seminara diljem svijeta: Hrvatska, Italija, Rusija, Francuska, Grčka, Kanada, Mađarska, Marocco, Taiwan, Indonesia – Jakarta, Japan, itd…

U Hrvatskoj predstavnik Ryuji Shirakawa Shihana je Vedran Rakinić.