Doshu Kenjiro Yoshigasaki

Doshu Kenjiro Yoshigasaki (1951- 2021), predsjednik Ki No Kenkyukai Association, rođen je 1951. godine u Kagoshimi, Japanu.

Počeo je vježbati jogu sa deset godina, i aikido sa 17, 1968. godine. Također je proučavao i mnoge druge borilačke vještine, kao i Zen-budizam, Šintoizam, kršćanstvo i islam. 1971. godinu proveo je u Indiji baveći se jogom. 1973. godine postao je instruktor aikida u Ki society Koichia Toheia.

1977. došao je u Europu kao glavni instruktor Ki society-a. Od tada je bio u SAD-u, Južnoj Americi i Južnoj Africi podučavajući Ki aikido. Svjetski poznati violinist Yehudi Menuhin čuo je za Ki aikido i zamolio Doshu Yoshigasakija da mu pomogne u promoviranju kulture i harmonije. Video The Beginner snimljen je 1996. godine, u kojem Lord Menuhin prisustvuje Doshuovom Aikido treningu. Yoshigasaki je također snimio All of Aikido u pet djela, prikazujući osnovne tehnike Aikida.

bokken

Uz tehnike, on je uvijek poučavao i način života, i kako bi bolje prenio svoje ideje 2002.g. izdao je knjigu Unutarnje putovanje stranca. Tako zainteresirani učenici imaju uvijek mogućnost proučavati njegovo učenje kako bi povećali svoje razumijevanje života. 2003. godine Doshu Yoshigasaki je osnovao svoju organizaciju Ki No Kenkyukai Association International, koja ima oko 4000 članova i preko stotinu dojoa u Austriji, Švicarskoj, Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Finskoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Nizozemskoj, Poljskoj, Švedskoj, Sloveniji, Južnoj Africi i u UK.