Vježbe s medicinskom loptom / Exercises with the Medicine Ball

Studirajući kineziologiju napisao sam knjigu koja je s vremenom dobila naziv “Vježbe s medicinalnom loptom”. Nikad to nisam javno obznanio. Na nagovor ljudi da ga objave, sada je javan i dostupan svima. Knjiga je moje istraživanje o tome kako tijelo funkcionira u vježbanju s medicinskom loptom. Pogodan je za sve ljude bilo da ste amater, sportaš ili rekreativac. Knjiga ima englesku i hrvatsku verziju s puno vježbi za cijelo tijelo s crtežima (izvođenje vježbi) i stručnim objašnjenjem na latinskom.

Jedan dio knjige posvećen je taekwondo umjetnosti kojom sam se nekada bavio. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su mi pomogli da objavim ovu knjigu. Ako želite podržati knjigu, možete naručiti digitalno ili papirnato izdanje tako da me kontaktirate putem poruka. Hvala na podršci.

Mali uvod iz knjige

Tijekom godina istraživanja i proučavanja fizičke pripreme sportaša te njihovih pripremnih faza za natjecateljski period u vrhunskom sportu razni stručnjaci, profesori, kineziolozi te viši treneri pokušavaju što bolje pripremiti sportaša.

Pokušavaju pronaći što bolju formulu za postizanje visokih rezultata i ciljeva u određenom periodu te za ostanak što dulje na razini vrhunske forme u vrijeme natjecateljskog dijela sporta.
Definitivno jedan od najboljih i neizbježnih odabira u tomu je i vježba s medicin- skom loptom.

Medicinska lopta kao prikaz jedne okrugle stvari, koja je definirana kao lopta za igru, ali ujedno i kao okrugli uteg koji razvija i one najsitnije i možda pomalo zanemarene mišiće u našem tijelu (koji su vrlo bitni u razvoju naše fizičke građe, kao i uspjeha). U ovoj knjizi pronaći ćete kako u pisanu, tako i u slikovitu obliku razne elemente izvođenja vježbi, protumačen način izvođenja i skupinu elemenata mišića koji izvode tu vježbu. Knjiga se preporuča svakom početniku kao i vrhunskom treneru – sportašu u svakom sportu. Nadam se da će vam priručnik i u ovom obliku biti od koristi u stručnom usavršavanju i radu.

Zahvaljujem svima koji su pridonijeli nastanku ove knjige.

Autor Vedran Rakinić