Djeca, mladi i Aikido

ŠTO JE AIKIDO ZA DJECU?

Aikido za djecu je japanska borilačka vještina koja promiče nenasilje i sigurnost, samosvijest i samopuzdanje, duh i zdravlje kao najviše životne prioritete. To je vještina koja potiče dijete nenasilnom umijeću rješavanja sukoba u svakodnevnom životu. U njoj nema selekcije djece ni natjecanja, nema pobjednika i nema gubitnika. Kroz vježbanje dijete uči kako se kvalitetnije odnositi prema obitelji, prijateljima, životinjama i prirodi što ga okružuje. Aikido uči kako  riješiti agresivne situacije i primjeniti aikido načela a da se ne povrijedi nikoga i ujedno zaštiti sebe i druge. Dijete ne treba posjedovati građu sportskog tipa niti imati predispozicije za atletičara ili gimnastičara da bi trenirao Aikido. Aikido načela stvaraju na treningu prijateljsko okruženje u kojem dijete osjeća harmoniju jedinstva i zajedništva, upoznaje raznolikosti u grupi i time se socijalizira u društvu.

ŠTO AIKIDO UČI?

Aikido uči disciplini, poštovanju prema drugima, mirnoći i koncentraciji u izvršavanju svakodnevnih radnih zadataka, lakšem praćenju školskih aktivnosti, jednostavnosti i kreativnosti. Aikido razvija tijelo djeteta, pravilno držanje, fleksibilnost, ispravno sjedenje, disanje i specifičnu koordinaciju, agilnost, brzinu, stabilnost uma, duha i tijela. Treningom se također omogućuje pravilno raspoređivanje mišićne mase što je vrlo bitno za rast djeteta. Aikido trening NE sadrži ozljeđivanje djece u bilo kojem smislu.

LJETNI I ZIMSKI KAMPOVI ZA DJECU:

Svaku godinu organiziramo ljetni i zimski aikido kamp za DJECU, MLADE I ODRASLE širom Hrvatske. Pomno osmišljeni treninzi za djecu 6-14 godina, uz igru i neizbježnu zabavu:). Stoga su ovi kampovi idealni, ne samo kao način da dijete ostane aktivno tijekom zime i ljeta, već i kao zabavno zimovanje i ljetovanje koje će provesti u ugodnom društvu. Posebno prilagođenom metodikom rada te pomno osmišljenim programom za kampove, koji će se održati u prostoru unutar kojeg se nalazi sve što je potrebno djeci – i to u krugu od 300m (dvorana za vježbanje, bazen, hotleske sobe, kućice za spavanje, sanitarni čvor, restoran, plaža). Skrb nad djecom je osigurana 24 sata dnevno i nema nikakvih odvajanja, a roditelji se slobodno mogu pridružiti kampu, uz jednu veliku prednost – mogu se opustiti i uživati u zimi i ljetu jer instruktori potpuno preuzimaju brigu :).

Tijekom kampa se intenzivno utvrđuje naučeno gradivo, ali se uz igru djecu potiče na kreativnost i opušta od naporne školske godine. S obzirom da su instruktori tijekom cijelog dana s djecom, imaju priliku bolje ih upoznati, podijeliti s njima svoja i njihova životna iskustva i naravno, još ih bolje pripremiti za trening, koji je ipak i trening za – život.

ZAŠTO AIKIDO I PO ČEMU SMO POSEBNI?

Aikido je vještina u kojoj najviše njegujemo svjesnost sebe i okoline u kojoj obitavamo, zato je sam rad s djecom mladima, kako na tatamiju, tako i izvan njega, usmjeren na cjelodnevno učenje o vrlinama života: poštovanje sebe i drugih, samopouzdanje i sigurnost, upornost, briga za druge, suradnja i pomaganje, komunikacija, druženje, motivacija i poticanje. Pridružite se ovim edukativno-zabavnim kampovima i priuštite svom djetetu lijepo aktivno zimovanje i ljetovanje.

DOGAĐAJ “AIKIDO ZA DJECU HRVATSKE”

Svake godine događaj AZDH okuplja klubove i svu djecu Hrvatske i njihove voditelje na jednom mjestu kako bi prezentrirali i podijelili svoje znanje i sposobnosti bez natjecateljskog karaktera s svrhu promicanja nenasilja i sigurnosti, samosvijesti i samopuzdanja, duha i zdravlja kao najviše životne prioritete.

Svakog prvog Ponedjeljka u mjesecu imamo sat aikida DJECA I RODITELJI. Na treningu svako dijete vježba sa svojim roditeljem. Svi zainteresirani roditelji koji žele upisati dijete u aikido školu molimo da posjete naše prostorije i pošalju svoj upit na mail ili nas jednostavno nazovite. Minimalna dob za upis djeteta u aikido školu je 6,5 godina, odnosno početak 1.razreda osnovne škole. Upisi se vrše tokom cijele godine. Bez obzira da li je početnik ili je već dijete vježbalo neku drugu vještinu može se odmah priključiti treningu. Za početak potrebna je ugodna odjeća za vježbanje (trenirka), vježba se bos ili u bijelim čarapama radi higijene. Svu ostalu opremu djeca imaju omogućenu u našim prostrijama. Molimo vas da se prije vašeg dolaska obavezno najavite na tel +385 91 880 66 22.