UCHI DESHI KAMP ZA DJECU

Što je i zašto Uchi Deshi?

Uchi-deshi (内弟子, u prijevodu “unutarnji učenik“) je japanski termin za učenika/ šegrta koji živi sa učiteljem koji ga trenira i kojem je na usluzi danonoćno. Uchi-deshi obično živi u dojo-u, učiteljevom domu ili u odvojenom smještaju u blizini dojo-a te služi učitelju po cijeli dan, svaki dan. Dužnosti mogu uključivati čišćenje i administrativne poslove. Za razliku od uchi- deshi, učenik koji živi dalje od dojo-a se naziva soto-deshi (外弟子, “vanjski učenik”). Povijesno gledano, uchi-deshi je tipično odabran i usmjeren da postane idući voditelj škole borilačkih vještina kada je bliski obiteljski član odsutan.

Cilj kampa:

Upoznavanje i produbljivanje znanja polaznika sa aikido vještinom i tradicijom te svakodnevnim životnim vještinama (radne navike kao čišćenje, pospremanje, briga za druge, suradnja, disciplina i red). Usvajanje vrijednosti nenasilja i sigurnosti, samosvjesnosti i samopouzdanja, snažanog duha i zdravlja kao najviših životnih prioriteta.

SPECIFIČNOSTI UCHI DESHI KAMPA

Život sa učiteljem 24 sata. Život u dojo-u 24 sata. Specifična disciplina i vježbanje. Učimo i vježbamo više nego na regularnom treningu.

UČIMO BUSHIDO

GI – pravednost, poštenje, čestitost, moralnost, činiti što je ispravno, YUU – hrabrost, odvažnost, srčanost, JIN – dobrota, dobrohotnost, milostivost, suosječanje, REI – uljudnost, ljubaznost, poštovanje, obzirnost, MAKOTO – istinitost, poštenje, istionoljubivost, iskrenost, MEIYO – čast, plemenitost, dostojanstvo, ugled, ponos bez ega, CHUUGI – vjernost, Chu-odanost, lojalnost, požrtvovanje, pouzdanost