Aikido dojo klub

za djecu, mlade i odrasle

Ryuji Shirakawa Shihan

Učitelj dojo-a

Ryuji Shirakawa Shihan rođen je 1980. Godine 1995., u dobi od 15 godina, počeo je podučavati aikido pod vodstvom svog oca Katsutoshija Shirakawa Shihana, 7. dan Aikikaija. Kao strastven i brz učenik, vrlo je temeljito proučio osnove teoretskog i praktičnog aikida. Osim što je odrastao u kućanstvu s puno knjiga o aikidu, Ryuji Shirakawa je znao pitati svog oca za objašnjenja o aikidou, a otac bi mu objašnjavao sve dok ne shvati.

Ryuji Shrakawa Sensei privukao je aikido jer je vjerovao da mu miroljubivi principi aikida i njegovi temelji kao oblika budoa nude važne vrijednosti i sposobnosti za njegov život. Aikido smatra posebnim jer mu je cilj uskladiti se sa svojim partnerom, a ne pobijediti protivnika. Dok se uke i tori izmjenjuju tijekom vježbanja aikida i razumiju osjećaje drugoga, čine da mir i sklad rastu kroz praksu. Prema njegovom mišljenju, to mogu doživjeti i početnici i iskusni praktičari.

 

Ryuji Shirakawa Sensei je studirao kao uchi deshi Yasua Kobayashija, koji je bio očev sensei i izravni učenik Moriheija Ueshibe. Majstor Kobayashi objasnio je Ryuji Shirakawi važnost profesionalnog instruktora aikida kao i kako primijeniti aikido u životu. U slobodno vrijeme također je pohađao redovnu nastavu u Aikikai Hombu Dojou u Tokiju, gdje se pridružio poznatim učiteljskim razredima, ali vjeruje da je glavne upute u Hombu Dojou dobio od Moriterua Ueshiba Doshua, čije su tehnike bile vjerne osnovama i vrlo jasne.

Konačno, pod nadzorom i strogim nadzorom svog oca, Katsutoshi Shirakawe Shihana, nastavio je razvijati svoje sposobnosti i sazrijevati tijekom godina.
Godine 2017. promoviran je u rang Dana 6 od strane Doshua Moriterua Ueshibe i ubrzo nakon toga dobio je titulu Shihan (Model), što ga čini jednim od najmlađih učitelja koji je dobio ovu titulu ikada prije. Ryuji Shirakawa Sensei predaje s punim radnim vremenom u dva najvažnija dojoa u gradu Sendai u sjevernom Japanu, prefektura Miyagi, kao i u brojnim dojo podružnicama u području Sendaija.
Ryuji Shirakawa Shihanov aikido stil poznat je po svom tečnom, inovativnom, jasnom, dinamičnom i čistom aikido stilu, kao i po tome što je izvrstan instruktor.
Ryuji Shirakawa Sensei može se vidjeti kako demonstrira svoj stil na YouTubeu na sve japanske Aikido demonstracije, kao i kako predstavlja Japan na Svjetskim borbenim igrama u Rusiji (2013.).

Što više promatraš njegovo umiječe to ti se više sviđa ono što radi. Iz tog razloga vodi puno seminara diljem svijeta: Hrvatska, Italija, Rusija, Francuska, Grčka, Kanada, Mađarska, Marocco, Taiwan, Indonesia – Jakarta, Japan, itd…

Razgovor sa sensei-jem pogledajte ovdje.

© 2006-2024 www.aikidojo.hrPolitika privatnosti     Politika kolačića