Aikido dojo klub

za djecu, mlade i odrasle

Odrasli i Aikido

Aikido za odrasle jest u osnovi učenje o ne-sukobljavanju i temelji se na primjeni tradicijskih aikido umijeća kako bi se čovjek preusmjerio i uskladio s prijetećom silom koristeći ne-napadačka i ne-nasilna sredstva. Aikido je disciplina koja razvija unutarnju sigurnost povećavajući prirodnu snagu koja nam je dostupna kroz opuštanje i razvijanje svijesti o sebi. Cilj Aikida nije da se rani ili uništi jednog ili više protivnika, već da se čovjek uskladi s napadima i neutralizira njihovu agresivnu silu na takav način da im ne dozvoli da ozlijede njega a istovremeno im ne dopušta ni da ozlijede sami sebe. U Aikidu krećemo od pretpostavke da um vodi tijelo i da, ukoliko želimo pokrenuti tijelo, prvo moramo pokrenuti um. 

Da bismo pokrenuli um protivnika, bitno je da nismo u sukobu s njegovim djelovanjima, jer time izbjegavamo bilo kakvu fizičku ili mentalnu suprotnost. Aikido je usredotočen na razvoj i ujedinjenje uma i tijela, prepoznajući da takvo ujedinjeno stanje potiče pouzdanje i sklad u životu, što obogaćuje sve naše umne i tjelesne mogućnosti. Zbog univerzalne prirode Aikido-a, dob sudionika ne igra ulogu, i mnogi različiti ljudi vježbaju u našem dojou, uključujući osobe s tjelesnim poteškoćama, terapeute, liječnike, učitelje, glazbenike, plesače, djecu, odrasle i starije osobe.

Bez obzira da li ste početnik ili ste već vježbali neku drugu vještinu možete se odmah priključiti treningu. Za početak potrebna vam je ugodna odjeća za vježbanje (trenirka), vježba se bos ili u bijelim čarapama radi higijene. Svu ostalu opremu imate omogučenu u našim prostrijama. Molimo vas da se prije vašeg dolaska obavezno najavite na tel +385 91 880 66 22 ili na mail aikidojo@aikidojo.hr. Dobrodošli!


  © 2006-2023 www.aikido.hr