Aikido dojo klub

za djecu, mlade i odrasle

Vedran Rakinić - Dojo Cho

Instruktor dojo-a

Vedran Rakinić (1981. Zagreb) od ranog djetinjstva trenira razne sportove i paralelno razne borilačke vještine što je rezultiralo njegovim životnim pozivom. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, smjer kondicijska priprema sportaša te u toku studija napisao knjigu i snimio dvd “Vježbe s medicinskom loptom za razvoj snage, izdržljivosti i pokretljivosti u borilačkim vještinama”. Surađuje sa vrhunskim sportašima i reprezentativcima, raznim stručnjacima na području borilačkih vještina i fizičke pripreme. Školovao se u nastavnom središtu Vojne policije OSRH “Bojnik Alfred Hill” i završio specijalističku obuku za vojnog policajca uz dodjelu vojnog čina. Nositelj je majstorskog zvanja u aikido-u i taekwondo-u. 

Školovani je aromaterapeut, rejuvenation terapeut i profesionalni maser. Aikido upoznaje u ranoj mladosti i 2006. pridružuje se KNKAI aikido organizaciji pod vodstvom Kenjiro Yoshigasaki Senseija te pokreće prvi aikido dojo u Sesvetama za najmlađe, djecu, mlade i odrasle. Putujući svijetom intenzivno uči i vježba kod raznih legendarnih učitelja Aikido-a (neki od njih su Giuseppe Ruglioni Beppe, Koretoshi Maruyama,  Christian Tissier, Paolo Corallini, Shigemi Inagaki, Shirakawa Katsutoshi, Mitsuteru Ueshiba, Doshu Moriteru Ueshiba). Odlaskom u Japan na samom izvoru aikido-a u Iwami (Iwama dojo) uči i vježba vještinu što mu postavlja nove temelje i nadahnuće što je obogatilo njegov cjelokupni rad. Danas prati i uči aikido od Ryuji Shirakawa Shihana iz Japana, mjesta Sendai. 

Velikom strašću prema prirodi i odazivom velikog broja polaznika osnovao je aikido ljetne i zimske kampove za djecu i odrasle na području Hrvatske u srcu nacionalnih parkova. Njegova ideja okupljanja svih aikido klubova koji rade s djecom potaknula je nacionalni događaj “Aikido za djecu Hrvatske” jedini takve vrste u Hrvatskoj koji jednom godišnje okuplja sve hrvatske aikido klubove i njihove voditelje u Zagrebu. 

Strast za planinama pronalazi u Indiji gdje hodočasti Himalajom te povratkom u Hrvatsku izgrađuje specijalizirani aikido centar za djecu i odrasle koji se nalazi u Sesvetama u kojem djeluje i danas.. Inspirirajući mnoge svojom predanošću i iskustvom kroz rad s djecom, mladima i odraslima prenosi poruku da su samosvijesnost i samopouzdanje, samopoštovanje, mir i ljubav, sigurnost, zdravlje i nenasilje najviši životni ciljevi. I danas izazovnu aikido vještinu i njeno razumijevanje prenosi jednostavnom i pristupačnom metodom podučavanja da je aikido jedan od puteva za miran, skroman, predan, duhovan i sretan život.

© 2006-2024 www.aikidojo.hrPolitika privatnosti     Politika kolačića