Aikido centar

za djecu, mlade i odrasle

Studirajući kineziologiju napisao sam knjigu koja je s vremenom dobila naziv “Vježbe s medicinskom loptom”. Nikad to nisam javno obznanio. Na nagovor ljudi da ju objavim, sada je javna i dostupna svima. Knjiga je moje istraživanje o tome kako tijelo funkcionira u vježbanju s medicinskom loptom. Pogodan je za sve ljude bilo da ste amater, sportaš ili rekreativac. Knjiga ima englesku i hrvatsku verziju s puno vježbi za cijelo tijelo s crtežima (izvođenje vježbi) i stručnim objašnjenjem na latinskom.
Zdrav stil života počinje stvaranjem zdravih navika za sebe koji postaju dio naših svakodnevnih navika kojima ćemo promicati formulu za postizanje rezultata i ciljeva u određenom periodu i održati zdravo tijelo i duh.
Knjiga ,,Vježbe s medicinskom loptom“ autora Vedrana Rakinića, trenera za kondicijske pripreme sportaša i aikido trenera je upravo pravi izbor za one koji žele s lakoćom i maštovitošću samostalno složiti program treninga s ciljem treniranja, kao i rehabilitacije.
Zbog čega je odabir medicinske lopte kao sredstva kojim ćemo usavršiti našu kondiciju i muskulaturu pronaći ćemo u povijesnim razlozima, kao i potrebama usavršavanja sposobnosti i vještina koje zahtjeva moderno doba. Pojava improvizacije današnje medicinske lopte nalazimo još prije 3000 godina kod perzijskih sportaša, zatim nešto kasnije kod Hipokrata u drevnoj Grčkoj. Danas s medicinskom loptom, nazovimo je i slobodnim utegom,  imamo različite mogućnosti oponašanja aktivnosti vezanih uz različite sportove, te možemo izvoditi vježbe u više položaja i ravnina nevezano za određeni kut fiksiranja.
Knjiga opisuje na svima pristupačan način mnoštvo vježbi koje razvijaju sve mišićne skupine, vježbe za kondicijski trening, u pliometrijskom treningu, kao i taekwondo treningu. Svaku vježbu prati i crtež koji zorno prikazuje položaje i tehniku izvedbe pojedine vježbe.
Knjiga ima 160 stranica naslovljena s jedne strane na hrvatskom jeziku, a također s druge strane naslovljena i prevedena je i na engleski jezik s također 160 stranica, čime je njena uporaba proširena i nije ograničena jezičnom barijerom.
Ukoliko želite edukaciju, jednostavan i zanimljiv trening ili poboljšanje struktura pokreta u borilačkim vještinama, zatim rehabilitaciju nakon ozljeda ili samo prevenciju istih, autorova knjiga je pravi i jedinstveni odabir, vrijedna u kolekciji Vaše kućne biblioteke.

Mali uvod iz knjige
Tijekom godina istraživanja i proučavanja fizičke pripreme sportaša te njihovih pripremnih faza za natjecateljski period u vrhunskom sportu razni stručnjaci, profesori, kineziolozi te viši treneri pokušavaju što bolje pripremiti sportaša.
Pokušavaju pronaći što bolju formulu za postizanje visokih rezultata i ciljeva u određenom periodu te za ostanak što dulje na razini vrhunske forme u vrijeme natjecateljskog dijela sporta.
Definitivno jedan od najboljih i neizbježnih odabira u tomu je i vježba s medicin- skom loptom.
Medicinska lopta kao prikaz jedne okrugle stvari, koja je definirana kao lopta za igru, ali ujedno i kao okrugli uteg koji razvija i one najsitnije i možda pomalo zanemarene mišiće u našem tijelu (koji su vrlo bitni u razvoju naše fizičke građe, kao i uspjeha). U ovoj knjizi pronaći ćete kako u pisanu, tako i u slikovitu obliku razne elemente izvođenja vježbi, protumačen način izvođenja i skupinu elemenata mišića koji izvode tu vježbu. Knjiga se preporuča svakom početniku kao i vrhunskom treneru – sportašu u svakom sportu. Nadam se da će vam priručnik i u ovom obliku biti od koristi u stručnom usavršavanju i radu.

Zahvaljujem svima koji su pridonijeli nastanku ove knjige.

Autor Vedran Rakinić

Video pogledajte  ovdje


  © 2006-2023 www.aikido.hr